J.A.L. Posthuma D.O.

mro nl


osteopathie_posthuma@casema.nl


Gezond aan Zee, Scheveningen/ Den Haag


GHC Acacialaan Pijnacker





Bijgewerkt 13 maart 2021


Mob: 06-45486709

Copyright 2012 © Hans Posthuma

Alle rechten voorbehouden.

Home Coronavirus informatie Wat is Osteopathie Kinderen en Baby's Osteopathie en Sport Indicaties Medical Taping Locaties Wie ben ik Kosten en Vergoedingen Links Contact-intakeformulier Klachten en geschillen Wkkgz Medische expeditie Kenia

Disclaimer  

Privacy beleid

Wat is Osteopathie ?

Osteopathie is een volwaardige medische discipline waarbij de manuele, diagnostische en therapeutische aanpak van functiestoornissen, ontstaan door bewegingsverlies van welk weefsel dan ook, centraal staat.


# De wisselwerking tussen structuur en functie.

Het intakt zijn van een structuur is essentieel voor het goed functioneren ervan. De osteopaat herstelt de verloren bewegingsfunctie van een bepaalde structuur.

# Het lichaam is een biologische eenheid.

Alle structuren en alle functies zijn met elkaar onafscheidelijk verbonden. Men spreekt van holisme. Dit betekent dat het geheel meer is dan alleen maar de som van de samenstellende delen van dat geheel. Een probleem in ons lichaam zorgt niet alleen voor lokale veranderingen doch ook "op afstand".

# Het lichaam bezit zelfregulerende mechanismen.

Het lichaam bezit de natuurlijke eigenschap zich in een zo goed mogelijk evenwicht te houden. We zijn er ons niet van bewust dat ons lichaam permanent vecht tegen alle mogelijke agressies, zoals klimaatsveranderingen, microben, de zwaartekracht, etc. Door bewegingsverliezen van alle structuren te behandelen, slaagt de osteopaat erin deze zelfgenezende krachten te stimuleren.


De behandeling:

De osteopaat behandelt niet alleen problemen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, etc.) maar ook bepaalde vormen van hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden, spijsverteringsstoornissen en gynaecologische klachten.

De behandeling begint met een gesprek. De osteopaat informeert bij de patiënt naar de klachten, de medische voorgeschiedenis, andere medische behandelingen, etc.

Daarna stelt hij een klinisch bilan op : de patiënt wordt manueel door de osteopaat onderzocht en er wordt met andere nuttige gegevens zoals radiografieën rekening gehouden. Pas dan zal de competente osteopaat beslissen of hij de patiënt zal behandelen of dat hij de patiënt zal doorverwijzen naar de huisarts.

De osteopathiebehandeling bestaat louter en alleen uit zachte manuele technieken. De osteopaat schrijft geen medicijnen voor en gebruikt evenmin invasieve technieken

(inspuitingen, chirurgie,etc.).

De osteopaat behandelt niet de ziekte, maar stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van de ziekte.