J.A.L. Posthuma D.O.

mro nl


osteopathie_posthuma@casema.nl


Gezond aan Zee, Scheveningen/ Den Haag


GHC Acacialaan Pijnacker

Bijgewerkt 11 september 2023


Mob: 06-45486709

Copyright 2012 © Hans Posthuma

Alle rechten voorbehouden.

Home Coronavirus informatie Wat is Osteopathie Kinderen en Baby's Osteopathie en Sport Indicaties Medical Taping Locaties Wie ben ik Kosten en Vergoedingen Links Klachten en geschillen Wkkgz Contact-intakeformulier Medische expeditie Kenia Gastenboek/ Review

Disclaimer  

Privacy beleid

Mijn naam is Hans Posthuma.

Ik ben begonnen met fysiotherapie. De fysiotherapie-opleiding heb ik aan de HALO in Den Haag gevolgd en ben in 1985 afgestudeerd.
Ik ben 18 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut in Delft en heb de World Cup windsurfen in Nederland begeleid.
In 1994 ben ik gestart met de opleiding tot osteopaat aan het I.A.O. In Gent. Het diploma heb ik in 2000 behaald en ben sinds 2002 geregistreerd osteopaat D.O.-Mro.


De titel van mijn thesis is: “Het diafragma, een halszaak?” Onderzoek naar het effect van een muscle energy technique volgens Mitchell t.h.v. C3-C4-C5 op de diafragma-activiteit.


Na het afronden van de osteopathie-opleiding ben ik begonnen met mijn praktijk in Delft. Na 3 jaar heb ik een nieuwe praktijk in Pijnacker opgezet in het gezondheidscentrum aan de Acacialaan.

Vanaf 2004 tot 2019 ben ik werkzaam geweest in de Groepspraktijk van Breestraat.

In mei 2011 heb ik ook een praktijk geopend in het Hubertusduin, het gezondheidscentrum van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag en heb daar tot 2019 gewerkt.

In september 2019 ben ik gestart bij “Gezond aan Zee” in Scheveningen.


In september/ oktober 2013 ben ik  met de Divinity Foundation naar Kenia geweest voor een medische- humanitaire expeditie. Klik hier voor meer informatie over de expeditie en de Divinity Foundation.


Vanaf 2014 ben ik begeleider en osteopaat van het eredivisieteam van de Haagse Lawn Tennis Club Leimonias uit Den Haag.Binnen de fysiotherapie en osteopathie heb ik diverse nascholingen en vervolgopleidingen gedaan o.a.:V.l.n.r. staand  Fan Jacobus (technisch directeur), Aranxta Rus (speler), Hans Posthuma (osteopaat), Corinna Dentoni (speler), Yannick Mertens (speler), Eva Wacanno (speler), Mark Paul Burgersdijk (hoofdcoach), zittend Simone Vagnozzi (speler), Niels van Hal (coach).

Niet op de foto: Bas van der Valk (speler), Quirine Lemoine (speler)

Eredivisie Landskampioen 2016

Leimonias