J.A.L. Posthuma D.O.

mro nl


osteopathie_posthuma@casema.nl


Gezond aan Zee, Scheveningen/ Den Haag


GHC Acacialaan Pijnacker

Bijgewerkt 13 maart 2021


Mob: 06-45486709

Copyright 2012 © Hans Posthuma

Alle rechten voorbehouden.

Home Coronavirus informatie Wat is Osteopathie Kinderen en Baby's Osteopathie en Sport Indicaties Medical Taping Locaties Wie ben ik Kosten en Vergoedingen Links Contact-intakeformulier Klachten en geschillen Wkkgz Medische expeditie Kenia

Disclaimer  

Privacy beleid

Update 22 april


Gisteren bekend gemaakt dat de praktijk de komende weken nog dicht moet blijven.


Uitzondering:
Heeft de patiënt een cruciaal beroep volgens de lijst van VWS en ​dreigt hij/zij uit te vallen in de beroepsuitoefening,​ door de gevolgen van een behandelbare klacht?

Ja: ​de osteopaat overweegt of advisering op afstand afdoende is, is dat niet mogelijk dan kan er een afspraak in de praktijk

Nee: behandelen is nog niet toegestaan

Heeft de patiënt zonder cruciaal beroep volgens de lijst van VWS , een ​behandelbare klacht waarbij niet behandelen onherstelbare gevolgen​ heeft voor de patiënt?

Ja​:​ de osteopaat overweegt of advisering op afstand afdoende is, zo niet maak een afspraak in de praktijk

Nee: niet in behandeling nemen, evt. patiënt advies op afstand geven en telefonisch opvolgen.

Voor de laatste groep zal ik als osteopaat heel voorzichtig zijn met in behandeling nemen. Er staat een hoge boete op het gaan behandelen van patiënten die niet bij bovenstaande groepen horen (de controle daarop is streng). Hoe groot de klacht van deze patiënten ook is, we MOGEN NIET behandelen.
Onherstelbare gevolgen betekent niet het hebben van veel pijn of het niet kunnen bewegen, maar als er blijvend letsel aan over gehouden kan worden.


Het vaststellen van de osteopathische indicatie is medebepalend om te kunnen afwegen of een afspraak met de patiënt in de praktijk kan worden gemaakt. VWS heeft op 16 april 2020 aan de NVO aangegeven:
Dat alleen in uitzonderlijke gevallen behandeling plaats mag vinden als de patiënt hiervoor een medische indicatie heeft, de zorg niet op afstand kan worden gegeven of niet kan worden uitgesteld én de beoefenaar tijdens de behandeling alle adviezen van het RIVM omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen kan naleven. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat de behandeling
niet door kan gaan.


Houd deze site in de gaten, zodra de praktijk weer open kan krijgt iedereen op mijn wachtlijst een berichtje. Voor vragen ben ik uiteraard gewoon bereikbaar via e-mail, telefoon etc.