J.A.L. Posthuma D.O.

mro nl


osteopathie_posthuma@casema.nl


Gezond aan Zee, Scheveningen/ Den Haag


GHC Acacialaan Pijnacker

Bijgewerkt 13 maart 2021


Mob: 06-45486709

Copyright 2012 © Hans Posthuma

Alle rechten voorbehouden.

Home Coronavirus informatie Wat is Osteopathie Kinderen en Baby's Osteopathie en Sport Indicaties Medical Taping Locaties Wie ben ik Kosten en Vergoedingen Links Contact-intakeformulier Klachten en geschillen Wkkgz Medische expeditie Kenia

Disclaimer  

Privacy beleid

Update 29 maart 2020Actualiteiten Covid-19 pandemie

 

De overheidsmaatregelen die genomen zijn en die nu steeds duidelijker worden hebben allemaal als doel om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. De wettelijke kaders worden hiervoor als leidend gebruikt. Op basis van art.7 van de Wet Publieke Gezondheid is het uitoefenen van contactberoepen verboden. De enige uitzonderingen zijn (para-) medische beroepen, waarbij wel aan strenge voorwaarden moet worden voldaan. Zoals het NRO vermoedde is de wet BIG leidend geweest bij het bepalen wat (para-) medische beroepen zijn. Dit is gisteren duidelijk geworden door het bericht van de minister van VWS.

Nogmaals willen we iedere NRO-geregistreerde osteopaat erop wijzen dat het toch nog uitvoeren van het beroep osteopathie een overtreding is van het bovenbeschreven wettelijk verbod. Daarmee zorgt u voor een situatie met een onacceptabel hoog risico met mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid van de patiënt en zijn / haar omgeving. Buiten dat de overheid heeft aangekondigd streng te zullen handhaven door onder andere bedrijven hoge boetes op te leggen, wil het NRO nogmaals heel duidelijk stellen dat het overtreden van dit wettelijke verbod tuchtrechtelijke gevolgen bij het NRO heeft. Een zeer waarschijnlijke sanctie zal zijn uitschrijving uit het register.