J.A.L. Posthuma D.O.

mro nl


osteopathie_posthuma@casema.nl


Gezond aan Zee, Scheveningen/ Den Haag


GHC Acacialaan Pijnacker

Bijgewerkt 13 maart 2021


Mob: 06-45486709

Copyright 2012 © Hans Posthuma

Alle rechten voorbehouden.

Home Coronavirus informatie Wat is Osteopathie Kinderen en Baby's Osteopathie en Sport Indicaties Medical Taping Locaties Wie ben ik Kosten en Vergoedingen Links Contact-intakeformulier Klachten en geschillen Wkkgz Medische expeditie Kenia

Disclaimer  

Privacy beleid

Update 16 maart 2020


Kunt u nog behandeld worden in een osteopathiepraktijk?


Ja, dat kan. Osteopaten verlenen medische zorg. Zonder deze zorg neemt de druk op huisartsen en ziekenhuizen nog meer toe. Ook kan het betekenen dat er meer medicatie gebruikt gaat worden, dat iemand door pijn minder beweegt, dat revalidatieprocessen stil komen te liggen, etc. Dat alles bevordert de gezondheid allerminst.

 


Wie wel en wie niet?


Voor acute zorg van patiënten is het van belang dat zij een osteopaat kunnen consulteren om te kunnen blijven functioneren. Voor minder acute zorg wordt geadviseerd terughoudend te zijn. Mensen ouder dan 70 en/of verminderde weerstand wordt geadviseerd hun bezoek uit te stellen.


Blijf thuis wanneer 1 of meer van onderstaande verschijnselen (symptomen) bij u van toepassing is:


    verhoging (> 37,5°) of koorts (< 38°)

    loopneus, verkoudheid

    hoesten, niezen, ademhalingsproblemen

    Nemen de klachten toe? Neem dan het beste telefonisch contact op met uw huisarts.

     


Mogen osteopaten nog werken?


Er is meermaals overlegd met erkende instanties (RIVM en Rijksoverheid). Steeds is aangeven dat er vanuit de overheid op dit moment niet het advies wordt gegeven om osteopathiepraktijken te sluiten. Het NVO-bestuur neemt dit advies over. Wel dienen alle adviezen zoals door het RIVM zijn afgegeven strikt te worden opgevolgd.